Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9Warning: Undefined variable $expire in /home/bitadvisory/public_html/system/library/template.php on line 9 Prevenirea pierderii datelor

Prevenirea pierderii datelor

Prevenirea pierderii datelor


  • Ati identificat in mod corespunzator toate bunurile informationale ale Companiei dvs. si le-ati clasificat in functie de risc?
  • Ati identificat in mod adecvat toate datele confidentiale pe care Organizatia le proceseaza?
  • Ati identificat riscurile de pierdere a datelor si modalitatile de protejare a informatiilor?
  • Care sunt principalele controale preventive si de detectie pe care le-ati implementat in legatura cu riscul de pierdere a datelor?
  • Ati efectuat testari ale controalelor implementate pentru protejarea datelor cu scopul de a evalua eficacitatea acestora?

Indiferent daca vorbim despre dezastre naturale sau criminalitatea cibernetica in continua crestere, orice companie este expusa riscului unei pierderi semnificative de date. Chiar si organizatiile cu practici puternice de management al riscului se pot confrunta cu evenimente catastrofale.

Doar strategiile si planurile robuste de prevenire a pierderii datelor pot reduce in mod semnificativ riscul breselor de securitate si a altor incidente de securitate. Companiile sunt obligate sa opereze in medii din ce in ce mai complexe, atat din punct de vedere operational, cat si din punctul de vedere al cerintelor de conformitate. Increderea clientilor se bazeaza in primul rand pe abilitatea companiei de a proteja datele confidentiale si drepturile de proprietate intelectuala.

In plus, companiile trebuie sa dovedeasca faptul ca au implementat controale adecvate de protejare a datelor atunci cand sunt auditate. Companiile trebuie sa identifice datele si sa le clasifice in functie de riscul implicat ca parte a unui program de prevenire a pierderilor de date.

Un astfel de program este initiat inainte ca o bresa sau un incident de securitate sa se manifeste, cu recunoasterea bunurilor informationale, a nivelurilor de risc si identificarea vulnerabilitatilor. Ulterior, prin implementarea procedurilor, sistemelor si tehnologiilor potrivite sunt identificate incercarile de penetrare a sistemelor, se neutralizeaza riscurile si se asigura o protectie adecvata a bunurilor in cazul unui atac.

In cazul in care compania dvs. a suferit un atac cibernetic, sunt necesare proceduri de raspuns la incidente de securitate pentru a putea reactiona in mod rapid si eficient in fata atacurilor si pentru a putea deduce lectii importante din fiecare atac pentru a marii gradul de securizare al organizatiei.

Serviciile noastre de prevenire a pierderii datelor sunt:

  • Identificarea si clasificarea datelor procesate de catre Organizatie: identificam impreuna cu personalul intern care sunt datele pe care Compania le detine si proceseaza si le clasificam in functie de riscul implicat de procesarea acestor date;
  • Evaluarea si imbunatatirea programului DLP (Data Loss Prevention): evaluarea controalelor implementate de catre Organizatie pentru prevenirea pierderii datelor, mai exact: identificarea si clasificarea datelor, a modului in care aceste date sunt stocate si procesate. In cadrul acestui tip de proiect sunt cuantificate riscurile de pierdere a datelor prin prisma: stocarii informatiilor confidentiale pe echipamente mobile sau in locatii nesecurizate, transmiterea acestor informatii prin modalitati neautorizate (de ex., e-mail) sau copierea informatiilor confidentiale pe medii externe (USB etc.);
  • Proceduri de continuitate a afacerii si de recuperare in caz de dezastru – definirea sau imbunatatirea procedurilor de continuitate operationala si de recuperare in caz de dezastru, testarea procedurilor si imbunatatirea acestora cu lectiile invatate in urma testarii

Astfel, ajutam Managementul Companiei sa inteleaga care este expunerea curenta a Organizatiei la pierderea datelor, precum si eficacitatea controalelor existente si emitem recomandari de imbunatatire in acest sens.